Ingrediente
- 8 felii de pâine French Toast
- 4 ouă
- 200 ml smântână lichidă
- 1 lingură zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 linguri zahăr vanilat
- 4 linguri unt pentru prăjit
- miere sau sirop de arțar
- fructe de sezon
Mod de preparare
Se folosește de obicei pâine mai veche de 1-2 zile. Pâinea French toast este ideala, dar se poate folosi și pâine normală, numai că pentru a obține aceste bastonașe trebuiesc îndepărtate multe margini. Fiecare felie se taie în 4 bastonașe. Într-un castron amestecăm cu un tel cele 4 ouă, smântâna, zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat. Trecem prin acest amestec fiecare bucată de pâine și se așează pe un platou, una lângă alta fără a se suprapune. Încingem o tigaie, adăugăm 2 linguri de unt, iar când acesta s-a topit, adăugăm pe rând bastonașele una lângă alta fără a le lipi. Nu le îngrămădim pe toate într-o tigaie. Se gătesc până se rumenesc pe toate părțile. Se servesc imediat stropite cu miere sau sirop de arțar și cu fructe de sezon. În cazul meu au fost portocalele.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonașe de French Toast cu Scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|