Bastonașe de French Toast cu Scorțișoară

Postat de elucubratiiculinare in Dulciuri
14 Feb 2015 | 2929 vizualizari
Bastonașe de French Toast cu Scorțișoară

Ingrediente

  • 8 felii de pâine French Toast
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 lingură zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri zahăr vanilat
  • 4 linguri unt pentru prăjit
  • miere sau sirop de arțar
  • fructe de sezon

Mod de preparare

Se folosește de obicei pâine mai veche de 1-2 zile. Pâinea French toast este ideala, dar se poate folosi și pâine normală, numai că pentru a obține aceste bastonașe trebuiesc îndepărtate multe margini. Fiecare felie se taie în 4 bastonașe. Într-un castron amestecăm cu un tel cele 4 ouă, smântâna, zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat. Trecem prin acest amestec fiecare bucată de pâine și se așează pe un platou, una lângă alta fără a se suprapune. Încingem o tigaie, adăugăm 2 linguri de unt, iar când acesta s-a topit, adăugăm pe rând bastonașele una lângă alta fără a le lipi. Nu le îngrămădim pe toate într-o tigaie. Se gătesc până se rumenesc pe toate părțile. Se servesc imediat stropite cu miere sau sirop de arțar și cu fructe de sezon. În cazul meu au fost portocalele.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonașe de French Toast cu Scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici cu aluat de cozonac

Postat de licurici_lra

Desert mucenici cu aluat de cozonac

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de Nadyne

Placinta cu dovleac

     Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2015, 17:44
la 14.02.2015, 21:30
Faine!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking