Batoane crocante, cu spanac

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
27 Mar 2020 | 5130 vizualizari
Batoane crocante, cu spanac

Am făcut adeseori astfel de batoane crocante, cu diferite umpluturi, sărate, sau dulci, de obicei cu aluat de foietaj, dar cum nu am găsit acest produs în magazine, am folosit foi de plăcintă. Au ieșit foarte bune, destul de repede, mai ales după ce am preparat umplutura de spanac, cea care necesită mai mult timp.  Din ingredientele de mai jos am făcut 15 batoane (tot atâtea câte foi de plăcintă erau în pachet), câte 3 bucăți/porție.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă (400 grame)
  • ulei de floarea soarelui (pentru uns foile)
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame de spanac proaspăt
  • 2 cepe galbene, medii
  • 6 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 pahar cu apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se taie grosier spanacul scurs de apă și se adaugă în cratița în care s-au călit cepele și usturoiul. Se diminuează focul, se adaugă un pahar de apă și se lasă spanacul la călit, odată cu celelalte legume, până ce scade și nu mai este apos.

Se condimentează spanacul preparat, după gust, cu sare și piper.

Se desfac foile de plăcintă, se ia câte una, care se pliază și se taie în două bucăți egale. Se unge cu ulei o jumătate de foaie de plăcintă, se suprapune cealaltă jumătate de foaie, se unge și aceasta cu ulei, după care se pun 2-3 lingurițe de umplutură de spanac. Se rulează foile de plăcintă, fără a ”strânge” umplutura la interior, se pune batonul în tava prevăzută cu hârtie de copt și se unge cu ulei.

Se procedează la fel, până ce se epuizează toate foile de plăcintă.

Se dă tava cu batoane la cuptor, la foc mediu. Când batoanele se rumenesc frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi calde, sau mai târziu, când se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane crocante, cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu prune (de post)

Postat de Valclaudia

Prajitura cu prune (de post)

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel: Spalam prunele,...

Citeste continuarea

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

 Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2020, 11:48
Genul de gustare care ne place foarte mult!
la 27.03.2020, 11:49
Și nouă ne plac, Madi... Mulțumesc frumos!
la 27.03.2020, 11:53
la 27.03.2020, 12:59
Bune!
la 27.03.2020, 14:14
Foarte bune cu umplutura de sanac

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking