Batoane crocante, cu spanac

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
27 Mar 2020 | 5034 vizualizari
Batoane crocante, cu spanac

Am făcut adeseori astfel de batoane crocante, cu diferite umpluturi, sărate, sau dulci, de obicei cu aluat de foietaj, dar cum nu am găsit acest produs în magazine, am folosit foi de plăcintă. Au ieșit foarte bune, destul de repede, mai ales după ce am preparat umplutura de spanac, cea care necesită mai mult timp.  Din ingredientele de mai jos am făcut 15 batoane (tot atâtea câte foi de plăcintă erau în pachet), câte 3 bucăți/porție.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă (400 grame)
  • ulei de floarea soarelui (pentru uns foile)
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame de spanac proaspăt
  • 2 cepe galbene, medii
  • 6 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 pahar cu apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se taie grosier spanacul scurs de apă și se adaugă în cratița în care s-au călit cepele și usturoiul. Se diminuează focul, se adaugă un pahar de apă și se lasă spanacul la călit, odată cu celelalte legume, până ce scade și nu mai este apos.

Se condimentează spanacul preparat, după gust, cu sare și piper.

Se desfac foile de plăcintă, se ia câte una, care se pliază și se taie în două bucăți egale. Se unge cu ulei o jumătate de foaie de plăcintă, se suprapune cealaltă jumătate de foaie, se unge și aceasta cu ulei, după care se pun 2-3 lingurițe de umplutură de spanac. Se rulează foile de plăcintă, fără a ”strânge” umplutura la interior, se pune batonul în tava prevăzută cu hârtie de copt și se unge cu ulei.

Se procedează la fel, până ce se epuizează toate foile de plăcintă.

Se dă tava cu batoane la cuptor, la foc mediu. Când batoanele se rumenesc frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi calde, sau mai târziu, când se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane crocante, cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trio de humus reteta

Postat de Ksenya

Trio de humus reteta

  Humus reteta   Re ț eta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic. Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, că ț eii de...

Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci

Postat de Irina

Pilaf cu ciuperci

Am pregatit pilaful cu ciuperci in vasul Zepter. Am spalat si scurs orezul. Ciupercile le-am decongelat si spalat, iar ceapa am tocat-o marunt. Am pus vasul la incins, acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2020, 11:48
Genul de gustare care ne place foarte mult!
la 27.03.2020, 11:49
Și nouă ne plac, Madi... Mulțumesc frumos!
la 27.03.2020, 11:53
la 27.03.2020, 12:59
Bune!
la 27.03.2020, 14:14
Foarte bune cu umplutura de sanac

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking