Batoane cu cereale, finetti si goji

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
25 Mar 2013 | 4590 vizualizari
Batoane cu cereale, finetti si goji

Vreti o reteta delicioasa, simpla si consistenta pentru maine la mic dejun?

Ingrediente

  • 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz, fulgi de grau cu tarate, fulgi de orz); 
  • 2 lingurite zahar muscovado; 
  • 100 grame crema de ciocolata finetti; 
  • 100 grame ciocolata neagra; 
  • 80 grame unt topit; 
  • 3 - 4 linguri sirop de artar; 
  • 2 lingurite ulei de cocos; 
  • 30 grame fructe goji; 
  • 20 grame mango confiate (optional); 
  • seminte de rodie.

Mod de preparare

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde. 2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine. 3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza.  4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.
6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.
8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.
9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu cereale, finetti si goji" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu cacao si branza

Postat de medioto59

Prajitura cu cacao si branza

Blatul   Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.  Separat mixam...

Citeste continuarea

Desert biscuiti Norisori

Postat de caroline

Desert biscuiti Norisori

Din cantitatile de mai sus au iesit 30 bucati Norisori :)   1.  Incepem prin a da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170 grade , deoarece prepararea dureaza foarte putin ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2013, 00:16
la 26.03.2013, 00:32
bune
la 26.03.2013, 00:42
la 26.03.2013, 06:47
la 26.03.2013, 06:50
Super bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking