Batoane cu seminte de in si de mac

Postat de Valclaudia in Piine
10 Iul 2016 | 2706 vizualizari
Batoane cu seminte de in si de mac

Ingrediente

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un plic de drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri seminte de in
  • 250 ml apa minerala
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt gras usor sarat (82% grasime)
  • 1 ou mare de casa pentru uns
  • seminte de mac

Mod de preparare

Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.

Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.

La final picuram uleiul de  masline, framantam un aluat elastic.

Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Infainam masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 portii.

Fiecare portie de aluat se intinde cu sucitoarea in foaie subtire, apoi se unge intreaga suprafata cu unt gras usor sarat (pe care l-am topit 30 secunde la microunde).

Rulam strans aluatul uns, obtinem forma de baton pe care il vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si trecem la urmatorul pana epuizam tot aluatul.

Batem oul de casa cu un praf de sare, apoi ungem toate batoanele cu ou iar la final presaram seminte de mac peste toate batoanele.

Dam tava la cuptor si coacem batoanele cca 30 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).,

Scoatem batoanele coapte din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu seminte de in si de mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Batoane simple si impletite

Postat de privatelaura

Batoane simple si impletite

Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua. Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala...

Citeste continuarea

Crenvurşti în aluat

Postat de madi_marin

Crenvurşti în aluat

Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 17:05
Ce rumene si frumoase sunt!
la 10.07.2016, 17:05
Place place place!
la 10.07.2016, 17:10
la 10.07.2016, 18:29
Oooo, astea sunt si pe lista mea de asteptare
la 10.07.2016, 18:39

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking