Batoane simple si impletite

Postat de privatelaura in Cook and smile
9 Iun 2016 | 3660 vizualizari
Batoane simple si impletite

"Epidemia" unor retete a devenit deja moda, astfel incat Cleme m-a determinat sa le prestez! Vio a dat startul in blogosfera, iar de atunci s-a declansat valul :)))    

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 100 gr zahar brut
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • mix seminte (mac, susan, in)
  • miere cu ghimbir
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua.

Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca vi se pare prea vartos, adaugati suplimentar putina apa calduta sau daca vi se pare prea moale, puteti adauga putina faina. Aluatul meu imi place sa iasa moale, dar modelabil. Se acopera cu un stergar curat si se lasa intr-un loc cald.

Se pregateste o tava de copt, se asaza o hartie de copt. Se porneste cuptorul.

Aluatul crescut se rastoarna pe blatul de lucru. Aici fie se infaineaza bine, fie se stropeste cu putin ulei. Se portioneaza aluatul in bile potrivite, egale. Se intinde fiecare bila in strat uniform, apoi se ruleaza pana la capat. Se asaza in tava de copt si se mai lasa putin la crescut. Se dau la copt apoi, la foc potrivit, timp de 30 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Se scot din cuptor, se ung cu miere cu ghimbir, diluata cu putina apa, apoi se presara seminte. Miros grozav si sunt apogeul pufoseniei!

Sper sa va fie si voua de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane simple si impletite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Postat de gurita_ta2005

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Gomboti XL cu prune

Postat de privatelaura

Gomboti XL cu prune

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2016, 15:59
la 09.06.2016, 16:01
Da ce sunt asa palide, nu-ti arde cuptorul?
la 09.06.2016, 16:07
Cat de bine aratat...sigur sunt absolut delcioaseeeee
la 09.06.2016, 16:09
Cleme, sa stii ca am descoperit ca virgula cam arde ))
la 09.06.2016, 16:10
Bune pufoșeniile tale! Chiar și nebronzate

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking