Ingrediente
- 6 l lapte proaspat muls de la vaca;
- 2 ml cheag;
- o lingura sare grunjoasa.
Mod de preparare
Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut.
Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa aceea se lasa sa iasa zarul deasupra, apoi se pune branza intr-un saculete (sau panza sau strecuratoare) si se lasa la scurs timp de 3-4 ore.
Dupa ce s-a scurs zarul, branza se pune intr-un castron si se mai presara sare peste ea, in functie de cat de sarata se doreste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza proaspata din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|