Bavareza dulce-amaruie

Postat de Lily_Musat in Dulciuri
30 Iun 2009 | 6682 vizualizari
Bavareza dulce-amaruie

Decor: caramele sugus pe care le-am modelat in forma de trandafirasi bobocei si am avut si pasta din lapte praf pe care am colorato in rosu si am facut cateva floricele pentru a imbogatii aspectul.

Ingrediente

  • 250 mililitri de lapte
  • 80 grame de zahar
  • 50 grame ciocolata  amaruie
  • 1 pliculet gelatina granulata Dr. Oerker
  • 1 lingura de amidon
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru crema de frisca:
  • 2 plicuri de frisca Ruf
  • 250 ml lapte pentru frisca
  • 1 cutie de frisca lichida Hulala  

Mod de preparare

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va unfla. Gelatina se pune in apa la inmuiat pentru 10 minute, apoi se dizolva in bain marie. Adaugam gelatina si amestecam bine. Compozitia de crema o impartim in 2 castronele. Punem ciocolata rasa intr-un castronel si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine ambele castronele cu compozitie. Intre timp facem frisca. Cand s-au racit bine cremele adaugam si frisca, ies 800 grame de frisca, pe care o impartim in 3, punem in cele 2 castroane cate 300 grame in fiecare, omogenizam compozitia si oprim pentru ornat 200 grame de frisca. Pregatim forma de bavareza, pe care o ungem cu putin ulei. In forma punem crema de ciocolata, o bagam 10 minute la frigider sa se intareasca, apoi punem crema de vanilie. Bavareza trebuie sa stea la frigider pana a 2-a zi cel putin ca sa se intareasca. A doua zi scoatem bavareza din frigider si o scufundam cu grija in apa fierbinte dar nu mai mult de 4 secunde. Se va topi foarte putin iar dupa aceea o rasturnam pe platou. O decoram cu frisca, ciocolata rasa si cu trandafiri si floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza dulce-amaruie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Postat de simona72

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2009, 11:59
Cam neclar... ai ars etapele si prea putine poze.....
la 01.07.2009, 11:59
Wow, arata super de tot! Si trandafirasii sunt minunati!
la 01.07.2009, 13:49
danygospodina - nu inteleg ce vrei sa spui cu asta...ce anume e neclar? Sunt toate etapele puse, daca te referi la cum am facut trandafirii crede-ma ca nu am facut poze pt. ca nu se fac asa usor, caramelele sugus se lipesc imediat daca nu le dezlipesti dupa ce le intinzi cu sucitorul e foarte greu sa le mai dezlipesti. Incearca si tu si vei vedea. Eu am muncit foarte mult la trandafirasii astia si in comparatie cu alte retete ale altor fete eu zic ca am cele mai multe etape...parerea mea
la 01.07.2009, 17:08
Super!
Trebuie neaparat sa incerc si eu din retetele tale.. imi faci o pofta.. si sunt la birou...
Sshhh :P
la 01.07.2009, 19:20
Hi,hi, trebuia sa pun "neclar" in ghilimele.
Era o gluma.
P viitor, sa stii ca sunt si "sceptica". Unde ma impresioneaza ceva de cad pe spate, sunt si "sceptica". La tine, scepticismul mi s-a oprit la icre...si, mai nou, la wafe cu mar... pt. ca nu am aparat.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking