Beignets - gogosi frantuzesti

Postat de TAB1TA in Dulciuri
21 Feb 2016 | 4763 vizualizari
Beignets - gogosi frantuzesti

M-am inspirat din retetele dragei mele Jamila pentru aceasta reteta. Diferenta fata de gogosile clasice ar fi ca aluatul e mai moale si putin mai lipicios, timpul dospirii este de minim 2 ore si se taie in forma patrata sau dreptunghiulara. Sunt foarte pufoase si delicioase. Sper sa le incercati si voi.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (optional)
  • ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine.

Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat.

Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat.

Am adaugat sarea si untul (la temperatura camerei) in compozitie si apoi treptat faina.

Am presarat intr-un strat generos faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.

L-am framantat ajutandu-ma de faina timp de 15 minute, aducand marginile in centru, obtinand un aluat tot moale, dar mai nelipicios.

Am pus apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei. Am acoperit bolul cu folie de plastic si l-am lasat sa creasca aproximativ 2 ore.

Am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rasturnat aluatul si am presarat putina faina si peste aluat.

Am intins o foaie de aluat de 0,5 cm, dupa care am decupat gogogile cu ajutorul unei forme.

Am pus gogosile in ulei incins, le-am stropit putin si deasupra cu ulei ca sa creasca frumos, apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am prajit pana cand s-au aurit frumos.

Le-am scos apoi pe un servetel de bucatarie pentru a se absorbi excesul de ulei, iar apoi le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets - gogosi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Beignets

Postat de Bucataria_lui_Tavi

Beignets

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic. Adaugati faina, toata odata, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2016, 10:18
la 21.02.2016, 10:34
inca o idee faina
la 21.02.2016, 10:36
Bune
la 21.02.2016, 10:46
Delicioasa
la 21.02.2016, 11:03
Delicioase gogosi!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking