Beignets

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri
27 Mai 2010 | 13317 vizualizari
Beignets

Beignet este un fel de gogoasa franceza. Sunt foarte populare in Franta si pot fi servite ca aperitiv, cu diverse umpluturi de fructe, legume sau chiar de carne. Reteta de Beignets cu zahar, poate reprezenta o gustare delicioasa de care va puteti bucura in orice moment al zilei.

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 120 g faina;
  • 2 oua
  • 160 ml apa;
  • 45 g unt;
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingura de zahar tos;
  • 1 lingura de smantana;
  • 500 g ulei vegetal pentru prajit;
  • 1 lingura cu zahar pudra.

Mod de preparare

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc.

Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, deci il puteti turna intr-un bol.

Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei(desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi.

PREPARARE IN IMAGINI

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Beignets - gogosi frantuzesti

Postat de TAB1TA

Beignets - gogosi frantuzesti

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine. Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 17:34
arata super si cu siguranta sunt foarte bune, dar ai omis din lista de ingrediente numarul de....oua....
la 27.05.2010, 17:43
dupa povestea cu 23 de cm daca-s mai mult de 2 oua ....
la 27.05.2010, 17:47
@madi - sarut mana ca mi-ai atras atentia, am corectat; tocmai ouale sa uit sa le trec

@Bucataras - Bine, bine... . Ai ghicit, sunt doar 2, ca doar nu`s Nastase .

Sorry, am mers toata ziua prin soare, la 30 grade, sunt rupt de oboseala.
la 27.05.2010, 17:48
si eu ma gandeam daca e bine sa intreb....sau sa nu intreb......
la 27.05.2010, 17:51
e ok atunci..... esti in regula, chiar daca te+a batut soarele in cap....

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking