Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola

Postat de alldaycooking in Mancaruri cu carne
1 Apr 2012 | 3670 vizualizari
Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola

Ingrediente

  • Betisoare de pui cu sunca
  • 250 gr file de pui
  • 8 felii speck (80 gr)
  • Sare
  • Piper alb
  • Sufle de sfecla rosie
  • 260 gr sfecla rosie (curata de coaja)
  • 5-6 cuisoare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 40 gr faina
  • sare
  • Sos de rucola
  • 60 gr rucola
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon

Mod de preparare

File-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea celeilalte (pe lungime). Fiecare dintre baghete am in invelit-o in 2 felii de speck. Am asezat baghetele intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei de masline. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am lasat pana cand s-au rumenit putin betisoarele de pui.


Sfecla rosie am pus-o la fiert impreuna cu cuisoarele si otetul balsamic. Am lasat sa fiarba aproximativ 25 de minute. Am stors apa, am aruncat cuisoarele si am pasat sfecla pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat cele 2 oua si am mixat incat 2 minute. Am adaugat putina sare si faina si am amestecat pentru omogenizare. Morcovul l-am curatat de coaja si l-am taiat betisoare subtiri de inaltimea Ramekin-urilor. In 2 Ramekin-uri unse cu putin ulei (intr-unul am pus si hartie de copt), am asezat betisoarele de morcov lasand spatii mici intre ei. Am adaugat piure-ul de sfecla in cele 2 Ramekin-uri si am introdus in cuptor la 180 de grade Celsius. Am lasat sa se coaca aproximativ 20-25 minute.

Pentru sos am pus toate ingredietele intr-un castron inalt si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un sos omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 08:49
deliciu.
la 01.04.2012, 08:50
mie mi-a placut foarte mult!
la 01.04.2012, 09:10
ce interesant.
participi la concurs la Laura Laurentiu?
la 01.04.2012, 09:15
intr-un final m-am hotarat sa particip, mai mult de dragul provocarii!
la 01.04.2012, 09:21
super!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking