Bezele pufoase

Postat de pushaa in Dulciuri
17 Feb 2014 | 12807 vizualizari
Bezele pufoase

Bezele pufoase si semi-crocante pentru o seara linistita alaturi de cei dragi.

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 20 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie.

Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem cate o lingurita de spuma la distanta de 5 centimetri una de cealalta, s-au putem folosi spritul pentru modele.

Introducem tava in cuptor pentru 20-25 min pana bezelele se rumenesc usor.

Restul de spuma il pastram la rece . Repetam aceeasi operatiune si cu celelalte.

Desprindem bezelele cu grija de hartie dupa ce s-au racit.

Se pastreaza foarte bine daca sunt tinute in cutii de plastic inchise ermetic, nu se vor inmuia.

Se consuma reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Postat de katty

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2014, 20:30
Ce frumoase
la 17.02.2014, 20:32
Vreau,vreau,preferatele mele...
la 17.02.2014, 20:32
la 17.02.2014, 20:36
la 17.02.2014, 20:37
ce frumoase mie nu-mi ies

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking