Tort de inghetata

Postat de deyutzky in Torturi
1 Dec 2013 | 8067 vizualizari
Tort de inghetata

Am pregatit acest dulce cu ocazia implinirii a 7 ani frumosi a celor de la SunFood! Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat pe blogul Laurei Adamache, ea fiind si sursa de inspiratie a acestui tort. Dar azi fiind 1 decembrie, va invit pe toti la o felie de tort! :D PS: e prima oara cand fac bezeleee!

Ingrediente

  • 1 conserva ananas bucati SunFood
  • 4 galbenusuri medii
  • 65 g zahar
  • 15 gr zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Bezele:
  • 2 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata cu lapte pentru decor

Mod de preparare

Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Adaugam sucul din conserva si amestecam cu o lingura.

Punem craticioara la bain marie (adica o vom aseza intr-o oala mai mare in care am pus apa calduta de 3-4 degete) si lasam focul dat spre mic. Amestecam in compozitie cateva minute pana ce se leaga bine.
Scoatem craticioara de la bani-marie si o mixam la treapta a2a a mixerului pana ce se ingroasa putin, dupa care o lasam la racit.
Intr-un alt vas mixam frisca pana se intareste putin apoi o incorporam cu grija, cu miscari de jos in sus, in compozitia de galbenusuri.
Jumatate din cantitatea de ananas o maruntim la robot, iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.

Adaugam piureul obtinut in compozitie si amestecam incet pana la omogenizare.

Tapetam o tava de paine/chec cu folie alimentara, o umplem cu compozitia obtinuta si adaugam deasupra cubuletele de ananas ramase, dupa care o dam la congelator pentru aprox. 3-4 ore pana cand ingheata bine.

Bezele:  

Mixam la viteza mare albusurile cu un varf de cutit de sare pana ce se intaresc bine.   Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand compozitia devine lucioasa.
Punem compozitia intr-o punga, ii taiem varful si formam gramajoare mici in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
Se tin la cuptor la foc mic de tot aprox 1h 30 - 2 h cu usa cuptorului intredeschisa pentru a nu se rumeni.
Bezelele trebuie sa ramana albe.
Dupa ce acestea sunt gata, se inchide focul si se lasa la racit tot in cuptor si cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-au racit complet la ornam cu ciocolata topita.
Tortul il decoram cu bezele si cu ciocolata topita ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2013, 12:28
la 01.12.2013, 12:34
delicios
la 01.12.2013, 12:40
si tortul si bezelele ti-au iesit super frumoase!
la 01.12.2013, 12:44
Succes la concurs !
la 01.12.2013, 12:50
Multumesc Inut

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking