Ingrediente
- 1 conserva ananas bucati SunFood
- 4 galbenusuri medii
- 65 g zahar
- 15 gr zahar vanilat
- 250 ml frisca lichida
- 1 fiola esenta vanilie
- Bezele:
- 2 albusuri
- 1 varf de cutit de sare
- 150 g zahar pudra vanilat
- 50 g ciocolata cu lapte pentru decor
Mod de preparare
Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Adaugam sucul din conserva si amestecam cu o lingura.
Punem craticioara la bain marie (adica o vom aseza intr-o oala mai mare in care am pus apa calduta de 3-4 degete) si lasam focul dat spre mic. Amestecam in compozitie cateva minute pana ce se leaga bine.
Scoatem craticioara de la bani-marie si o mixam la treapta a2a a mixerului pana ce se ingroasa putin, dupa care o lasam la racit.
Intr-un alt vas mixam frisca pana se intareste putin apoi o incorporam cu grija, cu miscari de jos in sus, in compozitia de galbenusuri.
Jumatate din cantitatea de ananas o maruntim la robot, iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.
Adaugam piureul obtinut in compozitie si amestecam incet pana la omogenizare.
Tapetam o tava de paine/chec cu folie alimentara, o umplem cu compozitia obtinuta si adaugam deasupra cubuletele de ananas ramase, dupa care o dam la congelator pentru aprox. 3-4 ore pana cand ingheata bine.
Bezele:
Mixam la viteza mare albusurile cu un varf de cutit de sare pana ce se intaresc bine. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand compozitia devine lucioasa.
Punem compozitia intr-o punga, ii taiem varful si formam gramajoare mici in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
Se tin la cuptor la foc mic de tot aprox 1h 30 - 2 h cu usa cuptorului intredeschisa pentru a nu se rumeni.
Bezelele trebuie sa ramana albe.
Dupa ce acestea sunt gata, se inchide focul si se lasa la racit tot in cuptor si cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-au racit complet la ornam cu ciocolata topita.
Tortul il decoram cu bezele si cu ciocolata topita ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|