Bezele Ratatouille

Postat de Anastasia in Dulciuri
11 Ian 2011 | 5424 vizualizari
Bezele Ratatouille

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 130 gr.zahar
  • 1/2 lingurita acid de lamaie
  • 3 picaturi esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru presurat soriceii la alegere
  • mergelute colorate din zahar
  • Pentru decor:
  • codite confectionate din morcov
  • pomusoare de catina rosie pentru nasucuri
  • seminte de bostan decojite pentru urechi
  • seminte de coriandru pentru ochi
  • seminte de folarea soarelui pentru dinti
  • forme pentru bomboane pentru bonete  

Mod de preparare

Se mixeaza bine albusul pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa pana il termintati cu portii mici, se introduce intr-un pos si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea mari de bezea, in fecare soricel infibgeti urechile, codita taiata in fisii subtiri din morcov, nasucul dintr-o jumatate de pomusoara de catina, dintii dintr-o seminta de floarea soarelui si ochii din seminte de coriandru, se usuca la foc foarte mic cu usa deschisa circa 1,30~2,00 ore pana se rumeneste putin si la apasare nu cedeaza.

bonetele sant confectionate din hartiute pentru bomboane taiate in jumatati si lipite cu ajutorul albusului ranas pentru detaliile pe care trebuie sa le incleieti intre ele, la fel am incleiat si piciorusele la masuta :)

Bon appetit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Postat de panacris

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul...

Citeste continuarea

Trufe cu caramel, nuca si cacao

Postat de privatelaura

Trufe cu caramel, nuca si cacao

Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 22:49
Exceptional arata...felicitari
la 11.01.2011, 22:51
ce frumos arata
la 11.01.2011, 22:52
Doamne ce imaginatie ai si ai si muncit ceva la ele
la 11.01.2011, 22:57
ce haiosi soriceii!!!
la 11.01.2011, 23:16
ce draguti

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking