Ingrediente
- 3 bibani de mare
- ierburi aromatice: menta, cimbrisor lamaita, busuioc, salvie
- 2 kg sare grunjoasa
- 1 pahar cu vin alb
- 1 pahar cu apa
- 1 legatura de patrunjel
- 30 g unt
- 3 catei de usturoi
- Pt garnitura:
- salata verde,
- 1 broccoli mic
- 2-3 morcovi
- 50 g unt
- 1 lamaie
Mod de preparare
Pregateste o tava mai adanca pentru cuptor.
Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta asemanatoare nisipului umed.
Umple pestii cu un amestec de patrunjel verde tocat marunt, unt si usturoi.
Scobeste in patul de sare, asaza fiecare peste (eu le-am indepartat capetele si cozile), apoi acopera-i bine cu sare, incat sa fie sigilati, ca intr-un cuptor.
Pune tava cu bibanii de mare in crusta de sare la cuptor, la 180 grade, cam 45 minute. Daca pestii sunt mai mari, prelungeste durata coacerii.
Desfa crusta cu ajutorul unui cutit, indeparteaza partea de deasupra si scoate pestii pe un platou.
Apoi curata pielita, indeparteaza oasele si serveste pestele cu o garnitura de salata verde, broccoli si morcovi crocanti, trasi in unt. Nu uita sa-l stropesti cu zeama de lamaie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|