Ingrediente
- Ingrediente bilute de biscuiti cu nuca
- 250 g biscuiti simpli (de preferat digestivi sau populari)
- 150 g nuca macinata
- 100 g zahar pudra
- 50 g cacao
- 100 ml lapte
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- 1 fiola esenta de rom sau vanilie (dupa preferinte)
Mod de preparare
Cum se prepara bilute de biscuiti cu nuca
Zdrobirea biscuitilor:
Zdrobiti biscuitii intr-un blender sau puneti-i intr-o punga de plastic si zdrobiti-i cu un sucitor pana obtineti firimituri fine.
Amestecarea ingredientelor uscate:
Intr-un bol mare, amestecati biscuitii zdrobiti, nuca macinata, zaharul pudra si cacaoa.
Prepararea compozitiei:
Intr-o cratita mica, incalziti laptele pana devine cald, apoi adaugati untul sau margarina si amestecati pana se topeste complet.
Adaugati esenta de rom sau vanilie in amestecul de lapte si unt.
Formarea aluatului:
Turnati treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate si amestecati bine pana obtineti un aluat omogen si lipicios. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati putin lapte.
Formarea bilutelor:
Luati cate o lingura de aluat si formati bilute de marimea unei nuci, rulandu-le intre palme.
Se pot tavali prin ciocolata topita sau pot fi servite asa.
Incearca si reteta de Salam de biscuiti cu ciocolata sau varianta de Rulada de biscuiti cu banane, un desert delicios.
Iti recomandam si reteta de Bomboane din biscuiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de biscuiti cu nuca un desert rapid si popular" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|