Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post

Postat de DinDragostePentruGatit in Dulciuri
4 Apr 2012 | 3333 vizualizari
Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post

Biscuiții aceștia ”s-au născut” după ce mi-a rămas puțin aluat de la o tartă. Într-o zi de post (și nu numai) se potrivesc perfect alături de o cafeluță caldă sau un fresh de portocale.

Ingrediente

Aluat
  • 1 cană făină integrală;
  • 5 lg făină de ovăz;
  • 3 lg zahăr;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 și 1/2 lg semințe de in;
  • 1 lgț praf de copt;
  • zeama de la 1/2 portocală;
  • 1/2 lgț scorțișoară;
  • apă minerală (cât să lege aluatul);
  • sare.
Decor
  • Banane (tăiate felii);
  • Zahăr vanilat pudră (opțional).

Mod de preparare

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins.

Se întinde aluatul, se formează biscuiții (cu formă sau pahar), se pune câte o felie de banană și se coc la foc potrivit, timp de 15 - 20 minute.

Se pudrează cu zahăr vanilat (opțional). 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata tiramisu, fara oua

Postat de rocsi_1612

Inghetata tiramisu, fara oua

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta...

Citeste continuarea

Briosa "Chinois" cu crema de alune

Postat de ctlina

Briosa "Chinois" cu crema de alune

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2012, 10:43
arata bine
la 04.04.2012, 11:35
buniii
la 04.04.2012, 11:48
frumosi
la 04.04.2012, 11:48
iau si eu vreo doi
la 04.04.2012, 13:06
Poftiti!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking