Ingrediente
- 250 g faina
- 300 g zahar
- 200 g nuca de cocos (eu nu am avut alba, ci colorata, de aceea arata biscuitii putin colorati)
- 250 g fulgi de ovaz
- 200 g unt
- 3 linguri de miere (in reteta originala se foloseste Golden Syrup, dar n-am gasit)
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 linguri apa care fierba
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator.
Topeste untul si mierea.
Dizolva bicarbonatul. in apa fiarta. Pune-l in amestecul unt- miere. Ai grija ca o sa se umfle.
Toarna acest amestec in cel cu faina si amesteca bine sa se incorporeze tot.
Formeaza cu mana bile din compozitie, pune-le pe tavile acoperite cu foaie de copt si aplatizeaza-le. Lasa loc intre biscuiti, pentru ca mai cresc.
Coace 15-20 minute, nu mai mult, chiar daca vi se par moi. Se intaresc cand sunt reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ANZAC" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|