Biscuiti aromati cu faina integrala

Postat de Ela68 in Dulciuri
9 Dec 2014 | 6803 vizualizari
Biscuiti aromati cu faina integrala

Astazi am preparat biscuiti din faina integrala, o reteta foarte simpla si la indemana oricui. Sunt aromati si perfecti langa o cana cu ceai sau cafea. Pacat ca se termina atat de repede ! Data viitoare voi face portie dubla !

Ingrediente

  • 130 gr faina integrala
  • 120 gr faina alba tip 550
  • 120 gr Rama ( sau unt )
  • 125 gr zahar brun
  • 1 ou
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 vraf lingurita pudra de ghimbir

Mod de preparare

1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la omogenizare. 

2. Combinam cele doua tipuri de faina. Turnam amestecul de margarina si zahar, scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala si amestecam usor cu ajutorul unei spatule pana obtinem o bila de aluat.

3. O infasuram in tipla si o dam la frigider 15-20 minute. 

4. Intindem aluatul intre doua folii de plastic si decupam biscuiteii cu ajutorul formelor. Aici, fiecare se poate juca cu imaginatia.

5. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Coaceti biscuitii 10-15 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt . In momentul in care incep sa prinda culoare pe margine, sunt gata. Nu este nevoie sa-i tineti mai mult, caci se intaresc.Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.

6. Se pot pastra in cutii metalice sau de carton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada cu ciocolata si banane

Postat de panacris

Rulada cu ciocolata si banane

  Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor...

Citeste continuarea

Batoane cu mac

Postat de Dya

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2014, 22:22
Ce frumosi sunt!
la 09.12.2014, 22:25
ce faini sunt
la 09.12.2014, 22:29
super
la 09.12.2014, 22:29
la 09.12.2014, 22:32
Ce buni! Si ce fain i-ai prezentat!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking