Biscuiti cu busuioc si cimbru

Postat de Oana in Prajituri
28 Mai 2015 | 4898 vizualizari
Biscuiti cu busuioc si cimbru

Au iesit extraordinari, cu o aroma deosebita! 

Ingrediente

    • faina alba- 125 gr
    • lapte- 60 ml
    • galbenus de ou- 1 buc
    • zahar- 50 gr
    • unt- 60 gr
    • turmeric- 1 /2 lingurita
    • busuioc si cimbru uscate- 1 /2 lingurita
    • praf de copt- 1/2 lingurita
    • un praf de sare

Mod de preparare

  • Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare

  • Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou

  • Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm

  • Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute

  • Puneti apoi aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului

  • Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt

  • Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor deasupra

  • Cand se racesc se pudreaza cu zahar

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu busuioc si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Prajitura Fulg de nea

Postat de licurici_lra

Prajitura Fulg de nea

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2015, 16:44
cred ca ma fac cat Casa Scanteii daca mai postezi bunatati
la 28.05.2015, 16:48
Faina combinatia! cred ca le pot face si in varianta sarata
la 28.05.2015, 17:20
buni buni
la 28.05.2015, 17:48
buni tre' sa fie!
la 28.05.2015, 19:16
Ce bune sunt

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking