Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 110 gr zahar
- vanilie un plic si inca putin
- coaja de lamaie
- 2 linguri de lapte
- 250 gr faina
- o lingurita de praf de copt
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- Pentru crema patisera cu limoncello:
- 3 galbenusuri
- vanilie
- 150 gr zahar
- 150 gr amidon
- 500 ml lapte
- 2 linguri de limoncello
- 2 linguri de frisca batuta
- Umplutura:
- dulceata de afine rosii sau zmeura
- faina de fistic macinat fin
- Zahar praf pentru pudrat
Mod de preparare
Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.
Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am facut cercuri cu o cana sau o forma rotunda, tip biscuiti. Am indepartat restul de aluat si l-am intins din nou si am facut acelasi procedeu.
Am uns cu putina apa deasupra. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana s-au colorat destul. Am scos si lasat la racit.
Am facut si crema patisera cu limoncello: am pus laptele la incalzit pe foc mic cu 2 coji de lamaie 5 sau 10 minute. Intr-un bol am frecat galbenusurile cu vanilia si zaharul pana a devenit ca o crema. Am adaugat si amidonul dat prin sita, amestecand a devenit o compozitie uscata si faramicioasa care am dizolvat incet incet cu laptele cald. Am indepartat cojile de lamaie. Cand am dizolvat tot am scurs in cratita si am amestecat pana a devenit crema densa, am mai amestecat inca putin cu furculita ca sa se intareasca bine si fara cocoloase. Am lasat la racit cu o folie transparenta la contact.
Cand s-a racit bine am amestecat din nou crema cu furculita si adaugat 2 linguri de limoncello si frisca batuta.
Am pus crema intr-un poch si am ornat biscuitii lasand o gaura in mijloc care am umplut-o cu dulceata de afine rosii.
Am inchis biscuitii cu alt cerc si i-am dat partile laterale prin faina de fistic macinat fin fin.
Am asezat o hartie de aluminiu indoita asa fel sa fie drept si am pudrat cu zahar pudra deasupra,doar pe jumate de biscuiti.
Am asezat in platou si servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|