Ingrediente
- 200 gr margarina Rama
- 150 gr zahar pudra
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
- 1 ou
- coaja rasa de la o portocala
- 500 gr faina
- cateva linguri de dulceata de caise
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra.
Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam.
Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr.
Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Lasam pe masa 10-20 de minute.
Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt.
In formele rotunde punem gem in mijloc.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra.
Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Spritati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|