Ingrediente
- 80 gr unt
- 80 gr zahar
- 200 gr faina
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- dulceata de piersici
- zahar pudra
Mod de preparare
se pune faina intr-un vas si in mijloc se pune untul moale. Se amesteca cu mana pana se desface tot untul,apoi se adauga praful de sare,zaharul,oul,si praful de copt. Se amesteca toate ingredientele pana ce aluatul obtinut se desprinde de pe peretii vasului,apoi il infasuram in folie si il bagam in frigider pentru cca 1 ora.
Dupa ce a trecut timpul il scoatem si il framantam ca sa se dezmorteasca. Intindem cu sucitorul o foaie de cca 3 mm si o taiem cu forma care dorim. Jumatate o lasam intreaga iar celeilalte jumatati ii facem o gaura in mijloc. Punem in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 10 min sau pana se rumenesc.
Punem dulceata pe bucatile intregi si punem deasupra cea gaurita. Presarm zahar pudra si ii lasam pana a 2 a zi sa se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu dulceata(fursecuri)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|