Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si cascaval

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
11 Feb 2017 | 3111 vizualizari
Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si cascaval

Aceasta reteta delicioasa am impumutat-o de la merisor. Iti multumesc si te pup!

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • 200 g unt
  • 200 g salam uscat
  • 2 oua
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 200 g faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Freci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia.
Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de copt. Framanti cu mana pana obtii un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il pui intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.

Feliezi salamul, dar nu foarte subtire. Infainezi masa de lucru si intinzi aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.
Decupezi aluatul, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.
Asezi cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperi cu alta rondea de aluat.
Presezi marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezi rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.

 

Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade C, pana cand se rumenesc rondelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu branza sarata

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2017, 14:39
la 11.02.2017, 14:56
Superrr, Cu siguranta ii voi incerca si eu. Cand, nu stiu
la 11.02.2017, 15:27
la 11.02.2017, 16:26
Parcă ar merge mai repede cu o bere decât cu cafea))
la 11.02.2017, 17:17
Asa este Bunica! Eu i-am servit cu un ceai!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking