Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz

Postat de ana in Dulciuri
19 Ian 2011 | 7018 vizualizari
Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz

Sunt sanatosi si foarte gustosi,au un gust fin.

Ingrediente

  • 120 gr migdale
  • o mana de fulgi de ovaz(sau ce cereale aveti la indemana)
  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite praf de copt
  • putina coaja de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Intai coacem migdalele 5 minute la cuptor.Le lasam sa se raceasca dupa care le frecam in maini pentru asi desprinde coaja .Nu-i bai daca nu se desprinde in totalitate.

Fulgii de ovaz ii coacem si pe ei ,dar in tigaie pe aragaz ,cateva minute,nu mult pentru ca se ard destul de repede.

Migdalele le punem in robot si le maruntim foarte bine.Adaugam in robot untul,zaharul,coaja de lamaie,faina amestecata cu praful de copt,mixam cateva secunde ,apoi adaugam fulgii de ovaz ,ouale si esenta de vanilie.Se mixeaza pana obtinem un aluat omogen.Aluatul obtinut il impartim in 2 si folosim folie de plastic unsa cu ulei pentru a le da forma de cilindru.Cilindrii obtinuti se dau la rece pana se intaresc.Eu am pus unul la frigider si unu la congelator.Mai usor am lucrat cu cel din congelator.

Eu un cilindru l-am aplatizat ,dar l-am facut cam lunguiet si au iesit ca niste feliute de paine,iar pe celalat l-am lasat asa rotund.Forma fiecare o da dupa plac.Taiem bucati de 3-4 cm grosime pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor (incalzit in prealabil) ,eu am cuptor obisnuit ,pe gaz si am copt la foc mic spre mediu , iar tava am pus-o la ultimul nivel de sus.Am lasat cam 15 minute apoi am intors fiecare biscuit si am mai lasat inca 10-15 minute.

Se servesc reci ,chiar a 2-a zi.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Postat de simona72

Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte...

Citeste continuarea

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Postat de privatelaura

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2011, 15:08
buni buni
la 19.01.2011, 15:09
Foarte buni!Multumesc frumos
la 19.01.2011, 15:19
sigur sunt buni pt fetita
la 19.01.2011, 15:22
Luk pentru fete i-am preparat .Multumesc
la 19.01.2011, 17:52
delicios

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking