Ingrediente
- 2 oua
- 200 g zahar
- 20 ml rom
- un varf cutit sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 150 g unt topit
- 100 ml lapte
- 600 g faina
- 1 lgt cu varf praf de copt
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framanatam bine si obtinem un aluat .
Din acest aluat luam cate o bucata, pe care o intindem cu ajutorul sucitorului de lemn pe masa ; cu ajutorul unei forme trecute mereu prin faina, decupam si aceste forme le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pentru 15-20 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp , in punga de nylon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|