Ingrediente
- 300 gr faina( tip spelta sau alba cum doriti)
- 100 gr faina de ovaz
- 100 gr faina de orez
- 20 gr faina de fulgi de cocos
- 50 gr unt de cacao
- 200 gr unt
- 275 gr zahar brun ( pudra)
- 1 ou si 2 galbenusuri
- 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita zeama de lamaie
- 1 praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon pudra
- 5 cuisoare macinate
- 3 flori de anason macinate
- 1/4 lingurita pudra de ghimbir
- vanilie pudra
- esenta de rom
- coaja de portocala
- Glazura:
- zahar pudra si suc de rodie
Mod de preparare
Topim untul de cacao pe baie de aburi.
Cernem faina si o amestecam cu restul de faina de ovaz si apoi cea de orez, fulgii de cocos macinati, untul moale, si apoi restul ingredientelor, aromele, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si untul de cacao topit. Preparam aluatul, amestecand si framantand aluatul pe care il vom infolia si-l vom pune la rece pentru aproximativ 30-45 de minute.
Intindem o foaie eu de fiecare data ma ajut de folia de prospetime si intind cu sucitorul pe deasupra ei....folosim formele de biscuiti si ii vom decupa si ne vom juca cu ciupercutele, inimioarele, ursuletii, bradutii, fluturasii, iepurasii...uite asa ne mai trezim ca suntem de fapt, macar in suflet niste copii :)))) apoi ii asezam pe tava tapetata cu foaie de copt. Mie mi-au iesit 3 tavi de biscuiti.
Ii coacem pentru 12-14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.
I-am glazurat apoi cu amestecul de zahar pudra si suc de rodie. Putem alege sa glazuram numai cativa...oricum dispar rapid de pe platou :))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (53)
|