Biscuiti de iarna

Postat de RuxyRux in Prajituri
6 Dec 2012 | 6607 vizualizari
Biscuiti de iarna

La Multi Ani spun si eu tuturor sarbatoritilor cu nume sfant, astazi in zi mare de sarbatoare...si baietelului meu drag( mami tot baietel il vede desi e la varsta adolescentei)...acesti biscuiti nu au nevoie de nici o prezentare caci numai combinatia de ingrediente poate spune totul despre ei......am sa va spun doar ca sunt minunat de aromati si parfumati...

Ingrediente

  • 300 gr faina( tip spelta sau alba cum doriti)
  • 100 gr faina de ovaz
  • 100 gr faina de orez
  • 20 gr faina de fulgi de cocos
  • 50 gr unt de cacao
  • 200 gr unt
  • 275 gr zahar brun ( pudra)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamon pudra
  • 5 cuisoare macinate
  • 3 flori de anason macinate
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • vanilie pudra
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Glazura:
  • zahar pudra si suc de rodie

Mod de preparare

Topim untul de cacao pe baie de aburi.

Cernem faina si o amestecam cu restul de faina de ovaz si apoi cea de orez, fulgii de cocos macinati, untul moale, si apoi restul ingredientelor, aromele, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si untul de cacao topit. Preparam aluatul, amestecand si framantand aluatul pe care il vom infolia si-l vom pune la rece pentru aproximativ 30-45 de minute.

Intindem o foaie eu de fiecare data ma ajut de folia de prospetime si intind cu sucitorul pe deasupra ei....folosim formele de biscuiti si ii vom decupa si ne vom juca cu ciupercutele, inimioarele, ursuletii, bradutii, fluturasii, iepurasii...uite asa ne mai trezim ca suntem de fapt, macar in suflet niste copii :)))) apoi ii asezam pe tava tapetata cu foaie de copt. Mie mi-au iesit 3 tavi de biscuiti.

Ii coacem pentru 12-14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

I-am glazurat apoi cu amestecul de zahar pudra si suc de rodie. Putem alege sa glazuram numai cativa...oricum dispar rapid de pe platou :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2012, 21:25
La multi ani baiatului tau ..Biscuitii sunt foarte frumosi
la 06.12.2012, 21:25
Multumesc tare mult Rocs...esti o scumpete!
la 06.12.2012, 21:26
La multi ani!! Frumusei biscuitii
la 06.12.2012, 21:26
la multi ani!
la 06.12.2012, 21:27
Multumesc Danuta draga mea! Multumesc esti o draguta!

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking