Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Postat de Ina in Prajituri
2 Ian 2017 | 7045 vizualizari
Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Va spuneam zilele trecute ca nu-mi gasesc pistolul de spritat fursecuri/ biscuiti. Niciunul din cele doua pe care le am.  Sau le aveam, ca nici pana azi n-am dat de ele :))  Cum aluatul era gata preparat, trebuia sa improvizez ceva asa ca am luat foarfeca de tabla si-am taiat forma veche de biscuiti astfel incat sa se potriveasca la masina de tocat carne, sa-mi pot face treaba ( vezi foto  :))))   )   "Bunatati pentru colindatori"

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 350 g untura din osanza de porc
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 580 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de menta ( aroma gel )

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (52%cacao)
  • bomboane multicolore pentru decor

Mod de preparare

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.

Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.

Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa ( Dupa cum am scris in introducere si se vede si-n poze, eu am folosit de data asta masina de tocat electrica la care am atasat o forma veche de biscuiti ).

Coacem biscuitii  cca. 12 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

Ii scoatem pe prosoape de hartie si, cand se racesc, ii introducem pe jumatate in ciocolata neagra topita si presaram bomboane de decor.

Asezam biscuitii pe un gratar pana se intareste glazura de ciocolata, apoi ii transferam pe platou. 

Raman fragezi cateva saptamani daca se pastreaza in recipiente inchise. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura turnata cu branza si visine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...

Citeste continuarea

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

Postat de panacris

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea până ce se omogenizează. Laptele se încălzește un pic, apoi se adaugă amoniacul, atenție dacă e prea cald s-ar putea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 16:58
Ce inventiva esti Zici de mine ca am facut bunatati.. Dar tu??? Mai ai multe de postat?
la 02.01.2017, 17:07
gata, am terminat ))
la 02.01.2017, 17:07
Cred ca astia merg bine cu... Sampanie
la 02.01.2017, 17:08
Am facut mai multe feluri, dar numai astea-s "noutati" de postat
la 02.01.2017, 17:11
Miha, daca ai merg ))

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking