Ingrediente
Pentru aluat:
- 350 g untura din osanza de porc
- 150 g zahar pudra
- 2 oua
- 580 g faina
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilinat
- esenta de menta ( aroma gel )
Glazura:
- 200 g ciocolata neagra (52%cacao)
- bomboane multicolore pentru decor
Mod de preparare
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.
Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.
Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa ( Dupa cum am scris in introducere si se vede si-n poze, eu am folosit de data asta masina de tocat electrica la care am atasat o forma veche de biscuiti ).
Coacem biscuitii cca. 12 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
Ii scoatem pe prosoape de hartie si, cand se racesc, ii introducem pe jumatate in ciocolata neagra topita si presaram bomboane de decor.
Asezam biscuitii pe un gratar pana se intareste glazura de ciocolata, apoi ii transferam pe platou.
Raman fragezi cateva saptamani daca se pastreaza in recipiente inchise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|