Ingrediente
Aluatul alb:
- 250 gr. faina
- 1 plic praf de budinca
- 100 gr. zahar
- 225 gr. unt
- 1 pliculet zahar vanilat
- lingura de coaja rasa de lamaie
Aluatul maro:
- 200 gr. faina
- 1 plic praf de budinca
- 100 gr. zahar
- 50 gr. cacao
- 225 gr. unt
- 1 pliculet zahar vanilat
In plus, nuca de cocos si bombonele colorate pentru decor
Mod de preparare
Aluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual).
Se tin cca 15 minute la rece.
Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto.
O bucata de aluat deschisa si una inchisa se intind separat, urmand a fi suprapuse una peste alta. Foaia rezultata se imparte in doua si se suprapun din nou cele doua bucati rezultate, in asa fel incat partea deschisa sa fie peste partea inchisa. Apoi se ruleaza si se imbraca in invelis de cocos sau bombonele.
Acelasi lucru se repeta si cu celelalte doua portii de aluat ramase si tinute intre timp la frigider.
Din sulurile formate taiem felii de cca 5mm si le asezam la distanta in tava tapetata cu hartie de copt. Stau la copt o jumatate de ora la foc potrivit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti marmorati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|