Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

Postat de rhapsody in Prajituri
6 Dec 2012 | 5591 vizualizari
Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

Cu astia l-am asteptat noi pe Mos Nicolae! :D

Ingrediente

  • Aluat:
  • 430 g faina de grau
  • 110 g zahar pudra
  • 150 ml lapte de migdale
  • 65 ml ulei de palmier
  • 2 lgt esenta de menta
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 banane potrivite
  • 2 kiwi
  • 3 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt esenta de menta
  • 4 lg cu varf faina de orez expandat
  • Decor:
  • 60 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 2 lgt apa
  • 2 picaturi de ulei

Mod de preparare

Aluat

1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.

2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.

3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).

4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu.   

5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).  

6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.  

7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.   

Crema:  

Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.    

  Decor  

Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra flacarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).     

Asamblare:  

Umpleti fiecare papion/gentuta cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.    

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti mentolati, cu crema de fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasca cu branza dulce si visine

Postat de privatelaura

Pasca cu branza dulce si visine

Am cernut faina intr-un castron si am adaugat praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Am amestecat un pic cu o lingura. Ouale le-am batut cu restul de zahar. Am adaugat branza de...

Citeste continuarea

Briose cu bucati de ciocolata

Postat de Irina

Briose cu bucati de ciocolata

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile.  Mixati 2 minute, sau pana se topeste zaharul, apoi adaugati albusurile batute spuma. Amestecati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2012, 10:35
la 06.12.2012, 10:37
la 06.12.2012, 10:39
suuuuuper
la 06.12.2012, 10:41
daca l-ai asteptat cu asa bunaciuni,sigur a venit
la 06.12.2012, 10:44
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking