Biscuiti pentru cei dragi

Postat de nadea68 in Dulciuri
23 Dec 2013 | 4509 vizualizari
Biscuiti pentru cei dragi

Am facut acesti biscuiti pentru a darui la prieteni, colegi de munca si cei dragi....cred ca un cadou simbolic facut cu mainile tale e mai pretios decat orice altceva.... ...si au avut succes pana acum :)

Ingrediente

  • 300 g faina alba
  • 50 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 80 g unt
  • 3 linguri lapte
  • 100 g zahar pudra 
  • umplutura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • ornat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,intr-un castron incapator.

Adaugam ouale,galbenusurile,untul tinut la temperatura camerei,zaharul pudra si laptele.Framantam pana obtinem un aluat elastic si moale.

Facem o mingiuta,acoperim cu foaie de alimente(nailon) si punem in frigider pentru 30 minute.

Dupa 30 minute scoatem aluatul si-l intindem pe masa de lucru unde mai intai am pus niste faina.Intindem aluatul sa aibe grosimea de 1/2 cm.

Cu formele de biscuiti decupam din aluat,eu am ales pe cele cu forma de stea ,cercuri si braduti.

Fiecare alege ce-i place :)..

Le punem pe o tava de aragaz pe care am pus mai intai foaie de copt.

La cuptor se tin 15 miute la 180°.

Dupa acest timp se scot si se pun la racit pe un gratar.

Umplutura

Intr-o craticioara punem frisca si ciocolata la topit.

Cand ciocolata s-a topit o punem la racit.Cand e rece o batem bine cu mixerul pana se ingroasa.

Lipim biscuiti nostri cu aceasta crema.

Ornam cu zahar pudra.

Merita incercati,sunt foarte buni biscuitii :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru cei dragi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort aniversar 2 ani de bucataras

Postat de Adele

Tort aniversar 2 ani de bucataras

Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Beigli cu nuca

Postat de rocsi_1612

Beigli cu nuca

Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2013, 19:05
I-am salvat,ca tare imi plac
la 23.12.2013, 19:06
la 23.12.2013, 19:13
buni
la 23.12.2013, 19:24
la 23.12.2013, 19:27

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking