Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Postat de CameliaComan in Dulciuri
27 Mar 2016 | 3502 vizualizari
Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Acesti biscuiti cu crema de piersici merg de minune cu o cana de lapte sau la pachetel pentru copilasi si nu numai. :D Reteta ii apartine Laurei Adamache.

Ingrediente

  • Ingrediente biscuiti:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 125 gr unt moale
  • 60 gr cacao
  • 1 ou
  • 4 gr praf de copt
  • 3 gr bicarbonat de sodiu
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente crema de piersici:
  • 300 ml lapte
  • 350 gr jumatati de piersica din compot
  • 63 gr amidon de porumb
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, amestecul de faina cu cacao si lapte batut. Mixam pana cand aluatul este complet omogenizat. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-o punga pentru ornat si formam in tava tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriti cu diamatru de 5 cm. Trebuie sa lasam intre biscuiti o distanta de cativa cm deoarece in timpul coacerii aluatul se va extinde. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru fix 10 minute. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet.

Crema de piersici: Scurgem piersicile bine si le punem in bolul blenderului. Adaugam laptele si le pasam pana obtinem o compozitie fina. Amestecul obtinut se incalzeste la foc mic. Intr-un bol separat, mixam galbenusurile, sarea, amidonul, zaharul si 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele ramas peste mixul de galbenusuri. Mixam pana la omogenizare. Punem crema inapoi in cratita, si o fierbem la foc mic pana se intareste (10-15 minute). Amestecam continuu. Cand este gata oprim focul, si acoperim suprafata cremei cu folie de prospetime ca sa nu se usuce. Lasam crema sa se raceasca complet.

Asamblare: Punem crema intr-o punga pentru ornat si distribuim uniform crema, intr-un strat generos, pe jumatate din biscuitii pufosi. Ii acoperim cu restul de biscuiti ramasi si ii presam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pufosi cu crema de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Pavlova cu zmeura si frisca

Postat de Constelatialeu

Pavlova cu zmeura si frisca

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare...

Citeste continuarea

Inghetata tiramisu

Postat de diaconta

Inghetata tiramisu

Am amestecat foarte bine cafeaua solubila cu o lingurita de Green Sugar si am adaugat treptat câte putin lapte. Am mixat mascarponele cu restul de Green Sugar,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 12:18
ce buni sunt
la 27.03.2016, 12:20
buni buni
la 27.03.2016, 12:26
Mmmm, pufosi si deliciosi!
la 27.03.2016, 12:35
Yumyy, ce bunatati ne-ai adus!
la 27.03.2016, 12:39
Ce bine arata ! Buni

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking