Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Postat de CameliaComan in Dulciuri
27 Mar 2016 | 3536 vizualizari
Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Acesti biscuiti cu crema de piersici merg de minune cu o cana de lapte sau la pachetel pentru copilasi si nu numai. :D Reteta ii apartine Laurei Adamache.

Ingrediente

  • Ingrediente biscuiti:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 125 gr unt moale
  • 60 gr cacao
  • 1 ou
  • 4 gr praf de copt
  • 3 gr bicarbonat de sodiu
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente crema de piersici:
  • 300 ml lapte
  • 350 gr jumatati de piersica din compot
  • 63 gr amidon de porumb
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, amestecul de faina cu cacao si lapte batut. Mixam pana cand aluatul este complet omogenizat. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-o punga pentru ornat si formam in tava tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriti cu diamatru de 5 cm. Trebuie sa lasam intre biscuiti o distanta de cativa cm deoarece in timpul coacerii aluatul se va extinde. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru fix 10 minute. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet.

Crema de piersici: Scurgem piersicile bine si le punem in bolul blenderului. Adaugam laptele si le pasam pana obtinem o compozitie fina. Amestecul obtinut se incalzeste la foc mic. Intr-un bol separat, mixam galbenusurile, sarea, amidonul, zaharul si 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele ramas peste mixul de galbenusuri. Mixam pana la omogenizare. Punem crema inapoi in cratita, si o fierbem la foc mic pana se intareste (10-15 minute). Amestecam continuu. Cand este gata oprim focul, si acoperim suprafata cremei cu folie de prospetime ca sa nu se usuce. Lasam crema sa se raceasca complet.

Asamblare: Punem crema intr-o punga pentru ornat si distribuim uniform crema, intr-un strat generos, pe jumatate din biscuitii pufosi. Ii acoperim cu restul de biscuiti ramasi si ii presam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pufosi cu crema de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Postat de Moni_alex

Negresa cu mascarpone si ciocolata

Pentru blat: Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana, fara zahar

Postat de privatelaura

Desert pasca cu smantana, fara zahar

Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 12:18
ce buni sunt
la 27.03.2016, 12:20
buni buni
la 27.03.2016, 12:26
Mmmm, pufosi si deliciosi!
la 27.03.2016, 12:35
Yumyy, ce bunatati ne-ai adus!
la 27.03.2016, 12:39
Ce bine arata ! Buni

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking