Ingrediente
- pentru biscuiti aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/biscuiti-simpli-cu-gem-69575.html
- in plus, mai aveti nevoie de:
- 2 linguri miere
- 2 linguri zahar brut
- 1 lingura unt
- 60-70 ml smantana pentru frisca
- un pumn de seminte de floarea soarelui decojite, seminte de dovleac
Mod de preparare
Facem biscuitii exact ca si la reteta de "Biscuiti simpli cu gem".
Ce incepem sa modificam la aceasta reteta este din momentul in care intindem aluatul. Il intindem putin mai gros decat la cealalta reteta. Maxim 1 cm grosime. Aici nu vom lipii 2 biscuiti, ci vom avea unul singur. Am intins o parte din biscuiti in tava cu hartie de copt, iar o alta parte din biscuiti i-am pus in tava pentru briose.
Am pulverizat putin ulei in "gaurile" pentru briose si am pus un cerculet de aluat. Am dat tavile la cuptorul incins la 180 grade pentru 8 minute. Intre timp am facut amestecul de seminte: am pus untul sa se topeasca intr-un ibric, am adaugat celelalte ingrediente si le-am lasat pana zaharul s-a topit si ingredientele toate sau incorporat. Semintele le-am prajit intr-o tigaie pentru 2-3 minute. Am pus amestecul de unt peste semintele prajite si am amestecat.
Dupa ce biscuitii au stat 8 minute la cuptor, am scos tavile si am pus peste biscuti cate putin din amestecul de seminte. Am mai dat tava la cuptor pentru inca 4-5 minute, pana sau rumenit frumos deasupra si sau caramelizat putin. Ii lasam sa se raceasca si de preferat se servesc a doua zi. Pe cei din tava de briose ii scoatem calzi, altfel se intaresc prea tare si ii scoatem sfaramati. Ideea de a-i coace in tava de briose este sa ramana rotunzi si frumosi, chiar daca se pune mai multa umplutura, aceasta nu se imprastie...
Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti simpli cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|