Ingrediente
- Crema:
- 3 oua
- 250 g zahar
- esenta de vanilie
- 1 l lapte
- 165 g faina
- 200 g unt
- In plus:
- 1 kg mere curatate de coaja si seminte
- 100 g zahar (sau dupa gust)
- 1 lingurita de scortisoara
- 450 g biscuiti simpli
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 3 linguri lapte
- Dimensiune tava: 25/25 cm
Mod de preparare
Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita de scortisoara.
Se pregateste crema: ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie intr-un vas. Se incorporeaza laptele si faina, apoi se adauga untul taiat bucatele. Se pune vasul la foc si se mesteca in el cu un tel pana cand crema se ingroasa.
Se asaza un strat de biscuiti intr-o tava, se toarna jumatate din crema, se pune inca un strat de biscuiti, se adauga merele calite, inca un strat de biscuiti, cealalta jumatate de crema si din nou biscuiti.
Se topeste ciocolata, amestecand-o cu laptele pentru a se topi mai usor, apoi se intinde peste prajitura.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|