Biscuiti vitraliu

Postat de Brindusa in Prajituri
8 Dec 2010 | 7568 vizualizari
Biscuiti vitraliu

Alti biscuiti pentru Craciun. Daca le faceti o mica gaurica si le puneti o ata, pot fi folositi si ca globuri . Foarte aspectuosi, dar mancatori de timp. Adevarul e ca ai nevoie de ceva timp sa-i faci. De aceea eu la un moment dat m-am plictisit si din coca am facut biscuiti normali. Foarte buni si astia.:)

Ingrediente

  • 40 de bomboane dropsuri, de diferite culori
  • 225 g unt moale
  • 450 g faina 000
  • 2 oua
  • 300 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • forme de taiat biscuitii.

Mod de preparare

Amesteca faina cernuta cu sarea, praful de copt si bicarbonatul
Amesteca zaharul cu untul pana se ompgenizeaza
Amesteca ouale, pe rand
Pune in unt 1/2 din faina. Amesteca
Pune laptele si vanilia. Amesteca
Pune restul de faina. Amesteca. Trebuie sa iasa o coca destul de moale si putin lipicioasa. Acopera castronul si pune-l la rece 2 ore.
In timpul asta imparte dropsurile pe culori si sparge-le putin (cu un ciocan de carne).
Coca rece intinde-o pe masa data cu faina, cu ajutorul unui sucitor. Nu e nevoie ca foaia sa fie prea subtire.
Taie din coca forme dorite. Pune-le in tava pregatita cu hartie de copt.
Cu o forma mai mica, sau cu un cutit. decupeaza putin din interior. Umple gaura formata cu putina bomboana sfaramata.
Coace in cuptorul incalzit la 180 C, cam 7 -10 minute, pana ce bomboanele s-au topit.
Scoate tava si las-o sa se raceasca, ca sa poti scoate usor biscuitii.
Repeta pana ce nu mai ai coca, bomboane, sau chef :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti vitraliu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu coacaze rosii

Postat de MotanLaOale

Desert briose cu coacaze rosii

Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine...

Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Tarta cu ciocolata si pere

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava de tarta cu hartie de copt. Se mixeaza crema de ciocolata cu untul si ouale pana devine pufoasa si lucioasa. Se amesteca faina cu cacaua si praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 19:56
tu oricum esti un bucataras grozav si iti ies toate bine si bune
la 08.12.2010, 19:56
minunati ...si frumosi si gustosi
la 08.12.2010, 20:06
ce draguti sunt!!!
la 08.12.2010, 20:29
la 08.12.2010, 20:33
ce simpatici 5f

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking