Biscuitit fragezi cu finetti

Postat de susu in Dulciuri
23 Mar 2011 | 7327 vizualizari
Biscuitit fragezi cu finetti

O nebunie de biscuitit, mi-au placut cel mai mult dintre toti biscuiteii facuti de pana acum, aluatul are o textura moale datorita cremei de ciocolata si daca le puneti ciocolata si putina nuca sunt nemaipomenitit.

Ingrediente

  •   250 gr faina
  • 2 oua
  • 175 gr unt
  • 50 gr cacao de buna calitate
  • 60 gr zahar
  • 150 gr finetti
  • Esenta de rom 1 fiola
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri de cognac
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Nuci
  • Ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se pune crema finetti si se mixeaza iarasi. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. Se adauga treptat din ingredientele uscate la oua si se amesteca bine pana se formeaza un aluat moale si pufos. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 40 de minute.

Se fac bilute sau se taie aluatul cu forme si se dau la cuptor pentru 8-10 minute si nu mai mult, atat cat sa treaca testul cu scobitoarea. Biscuititi trebuie sa fie moi si nu tari sau crocanti. Puteti sa-i umpleti cu finetti la mijloc, sa-i glazurati cu ciocolata sau sa-I lasati simpli. O parte i-am umplut  la mijloc cu ciocolata si farami de nuca sip e altii i-am decorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitit fragezi cu finetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la...

Citeste continuarea

Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Postat de mirela0911

Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg. Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 20:54
Wouuu ce buni,sunt prima pap tot nu stiu daca mai las si altora .Arata suuuuuper bine si cred ca sunt deliciosi
la 23.03.2011, 21:07
Senzationali Susu
la 23.03.2011, 21:19
ce frumusei sunt!!!!!!!! pun reteta la favorite! trebuie neaparat sa ii fac si eu
la 23.03.2011, 21:20
senzationali...ies fragezi?I-as face si eu dar mama mananca doar daca sunt fragezi
la 23.03.2011, 21:34
Rocsi tocmai asta spun ca aluatul este moale si uleios. Nu trebuie lasati foarte mult timp si doar la foc mic. Se face testul cu scobitoarea si chiar daca sunt un pic moi dar nu ramane aluat ei se mai intaresc si dupa ce se scot de la cuptor.

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking