Ingrediente
- 300 gr faina
- 70gr amidon porumb
- 60 gr cacao
- 2 lingurite rase praf copt
- 250 gr unt
- 3 galbenusuri de la 3 oua medii
- 150 gr zahar
- 300 gr ciocolata alba
- 4-5 linguri de frisca lichida
Mod de preparare
Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt. Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute:
Dupa 30 minute o scoatem si incepem sa formam bilute mici cam de 12 gr pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Se poate folosi doar zahar alb.
Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam , cu degetul, mijlocul fiecarui nasturas.
Bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru fix 15 minute. Imediat ce le scoatem mai apasam cu degetul centrul nastureilor ca sa ii putem umple. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.
Sunt absolut divini! Crema de ciocolata alba se intareste o data ce se racesc dar ramane in acelasi timp cremoasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturasi fragezi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|