Ingrediente
- 300 gr faina
- 70 gr amidon
- 250 gr unt
- 3 galbenusuri
- 50 gr cacao
- 150 gr zahar
- Un praf de sare
- ½ plic praf de copt
- Zahar brun
- 200 gr ciocolata alba
- 2 linguri frisca lichida (sau lapte)
- Cateva bilute de ciocolata pentru butoniere
Mod de preparare
Untul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua,amidonul,praful de copt si sare.Apoi punem amestecul uscat peste crema de unt.
Compozitia se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Din aluat facem bilute,nu foarte mari,apoi le punem pe jumatate in zahar brun.Le facem un guleras de zahar.
Bilutele le punem in tava tapetata cu hartie de copt,lasand o distanta intre ele.Apasam apoi cu degetul pe mijlocul fiecarei bilute,vom face astfel un orificiu pentru ciocolata.Coacem la foc potrivit 10-15 minute.Cand ii scoatem din cuptor sunt moi,asa ca ii mai apasam putin pe mijloc.
Lasam sa se raceasca.Ciocolata o topim e baie de aburi cu frisca lichida.Luam de pe foc si dupa ce a inceput sa se intareasca,umplem orificiile din biscuiti cu crema de ciocolata.Asezam si bilutele de ciocolata si gata treaba.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Năsturaşi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (65)
|