Desert prajitura regala cu branza

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
30 Aug 2020 | 3349 vizualizari
Desert prajitura regala cu branza

Nu eu am denumit-o asa, am salvat un filmulet de pe Savuros.TV si asa se numea prajitura. Mi-a placut ce am vazut asa ca am zis sa incerc regala asta. Eu am mai facut niste modificari, pe ici pe colo, am adaptat ingredientele in functie de tava pe care am folosit-o. Si pentru ca tot e Sf. Alexandru azi, hai cu La multi ani, Valentin-Alexandru ! El face gratarul eu am facut prajitura....:))))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Pt. o forma cu diametrul de 28 cm
  • Aluat cu unt
  • 360 g faina
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un praf sare
  • 10 g praf de copt
  • 150 g zahar
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce ( scursa bine si mai grasuta)
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2-3 picaturi esenta vanilie
  • un praf de sare
  • stafide
  • Glazura
  • 180 g smantana dulce cu 30% grasime
  • 2 linguri lapte condensat caramelo cu cacao DeLatte
  • ciocolata topita
  • Decor
  • nasturasi de ciocolata alba

Mod de preparare

Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie de copt tava rotunda ( 28 cm) si am pus jumatate din aluat si l-am presat uniform. Apoi am facut umplutura, am amestecat branza, cu zaharul, sarea , zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile, am omogenizat bine si am pus umplutura peste aluat.Am presarat o mana de stafide apoi am intins restul de aluat si l-am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o cateva min cat am preparat glazura. Am amestecat smantana dulce cu laptele condensat caramelo cu cacao, apoi am intins peste prajitura calda, am ornat cu ciocolata topita si cu ajutorul unui bat de frigaruie am desenat niste forme, aleatorii. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am bagat-o in frigider la rece. Am decorat cu nasturasi de ciocolata alba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura regala cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat 2

Postat de gurita_ta2005

Desert pasca fara aluat 2

Separam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci. Albusurile se bat spuma cu...

Citeste continuarea

Desert placinte "poale-n brâu"

Postat de gicuta69

Desert placinte "poale-n brâu"

Aluat : Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2020, 17:34
la 30.08.2020, 18:15
La multi ani sotului tau! Prajitura arata foarte bine
la 30.08.2020, 20:49
La multi ani cu multa sanatate! Prăji bunăăăă!
la 30.08.2020, 22:00
Imi cam place prajitura asta! La multi ani sotului!
la 30.08.2020, 22:13
Multumesc pentru urari, o sa i-le transmit <<<<<<

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking