Bizcocho caramel cupcakes

Postat de cccris in Prajituri
16 Apr 2010 | 7052 vizualizari
Bizcocho caramel cupcakes

Am vazut ca mai e pe bucataras o reteta de Bizcocho, dar e diferita de cea gasita de mine. Am adaugat si o crema de caramel facuta dupa mintea mea si a iesit o nebunie.

Ingrediente

  • 1 iaurt
  • 1 masura de iaurt - ulei
  • 2 masuri de iaurt - zahar
  • 3 masuri de iaurt - faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la o lamiie 
  • vanilie
  • Pt crema:
  • 1 pahar zahar,
  • 1 ou,
  • 1 cana de lapte,
  • 1 lingura amidon de porumb,
  • 100ml frisca,
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180grade.

Intr-un castron punem iaurtul, uleiul si zaharul. Amestecam. Incorporam ouale si coaja de lamiie, apoi faina praful de  copt si vanilia.

Punem hirtiile de briose in forma, le umplem cu aluat (o masura de cupa de inghetata). Tinem tava la cuptor cam 20 min sau pina trec testul scobitorii.  Se fac repede. Se lasa la racit pina facem crema.

Punem gelatina la inmuiat in putina apa. Zaharul il caramelizam, il luam de pe foc si  turnam 3linguri de apa, apoi laptele  amestecind pina e  dizolvat. Punem iar pe foc. Batem oul cu putin lapte, amidonul si il adaugam in caramel. Amestecam mereu pina ce crema  se face ca o ciulama. Lasam la racit. Cind e calduta adaugam gelatina si frisca batuta.

Scufundam partea bombata a brioselor in crema, decoram ( eu am pus si niste fulgi de migdale, bilute colorate, capsuni, sirop de ciocolata) si devoram.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bizcocho caramel cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Postat de Corina33

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in...

Citeste continuarea

Tarta frageda cu capsuni

Postat de privatelaura

Tarta frageda cu capsuni

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 10:24
5 furculite mari si late ,arata foarte bine
la 16.04.2010, 11:17
arata minunat
la 16.04.2010, 11:25
Minunate,vorba Nadiei, si de la mine 5 furculite.
la 16.04.2010, 11:30
Mmmm, ce bune trebuie sa fie
la 16.04.2010, 14:36
Excelent arta chiar mi-ai amintit ca nu am mai facut de o vesnicie. minunata reteta!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking