Briose umplute si glazurate

Postat de naomy in Prajituri
22 Iul 2011 | 6620 vizualizari
Briose umplute si glazurate

super gustoase si apetisante.

Ingrediente

  • BRIOSE
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei masline (sa nu fie intens)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3linguri cacao
  • 1ou
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • GLAZURA DE CARAMEL
  • 150 gr de zahar brun
  • 50 gr de unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pregatirea brioselor :

Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti formele pana sus). Se coc la cuptor incins la 180gr, cam 15-20 min.

Crema:

Se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se toarna 50 ml din  lapte treptat si se pune pe bain marie. Separat dizolvam budinca in laptele ramas si o incorporam peste crema de galbenusuri amestecand pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Glazura de caramel:

Se topeste zaharul la foc mic, iar cand devine lichid  il luam de pe foc si turnam frisca lichida peste si amestecam cu grija ,apoi il punem din nou la foc mic si incorporam untul. Astfel se obtine  pasta groasa pe care o numim caramel.

Umplerea si glazurarea brioselor:

Se gauresc briosele cu lingura de inghetata si se separa , umplem gaura  formata cu crema, apoi se pune partea de deasupra si se glazureaza din abundenta cu caramel.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose umplute si glazurate

Postat de Valclaudia

Briose umplute si glazurate

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2011, 15:38
una si pentru mine
la 22.07.2011, 15:39
la 22.07.2011, 15:47
merg sa fac cafea
la 22.07.2011, 15:47
si eu vreau....macar una
la 22.07.2011, 16:03
bune bune

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking