Briose umplute si glazurate

Postat de Valclaudia in Dulciuri
1 Dec 2016 | 2569 vizualizari
Briose umplute si glazurate

Ingrediente

Briose:

  • 5 oua de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri capucino Milka de la Jacobs
  • 7 linguri faina alba

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud macinat
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3 linguri frisca
  • bombonele de zahar

Mod de preparare

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat;

Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de capucino si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi adaugam apa minerala.

In compozitia astfel obtinuta, se incorporeaza alternativ spuma din albusuri si faina proaspat cernuta.

Asezam hartiute pentru briose in formele de silicon.

In fiecare forma, punem cate o lingura din compozitie, apoi la mijloc, punem 1 lingurita de umplutura, iar la final peste aceasta adaugam in fiecare forma inca o lingura de compozitie pentru a acoperi umplutura.

Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru 35 minute.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele coapte din formele de silicon si le lasam la racit.

Topim ciocolata in cateva linguri de frisca lichida, glazuram briosele si le decoram cu bombonele colorate.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose umplute si glazurate

Postat de naomy

Briose umplute si glazurate

Pregatirea brioselor : Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2016, 18:34
la 01.12.2016, 18:35
Ohoo, ai făcut, nu glumă, nu greşeam când mă autoinvitam pe la voi. ) :">
la 01.12.2016, 18:37
Clau, eu vreau cana!
la 01.12.2016, 18:38
bune bune
la 01.12.2016, 19:17
Super briose!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking