Black velvet cu afine

Postat de privatelaura in Torturi
18 Noi 2013 | 12651 vizualizari
Black velvet cu afine

A fost yum, insa mult prea dulce. Asa ca am modificat cantitatea de indulcitor/ zahar.

Ingrediente

pt blat

  •  50 gr cacao
  • 200 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  •  1 canita apa fierbinte (aproximativ 100 ml)
  •  150 gr unt
  •  4 oua
  •  1 cana mica lapte dulce (aproximativ 100 ml)
  •  250 gr faina
  •  1 praf copt

pt crema:

  •  1 cutie mascarpone (250 gr)
  •  300 gr smantana proaspata
  • 100 gr xylitol (puteti folosi zahar)
  •  1 cana mica afine
  •  1 lg extract vanilie

pt ornat:

  •  1 tableta ciocolata cu lapte (aproximativ 90/ 100 gr)
  •  fulgi ciocolata

Mod de preparare

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte.

Pornim cuptorul.

Foarte important! ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, si aici ma refer in special la unt si la oua.

Intr-un castron, punem cacaoa cu zaharul si turnam apa fierbinte. Oparim bine, amestecand continuu cu un tel. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare, pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugam apoi faina cu praful de copt si la sfarsit adaugam laptele. Atentie sa obtineti o compozitie nu foarte lichida, dar nici prea inchegata, sa poate fi turnata cu usurinta in forma de copt.

Pregatim doua forme de copt prevazute cu hartie de copt, sau puteti folosi o sigura forma de copt si astfel veti coace un singur blat pe care il veti taia in doua sau trei straturi.

Turnam compozitia in mod egal in cele doua forme si dam la cuptorul preincins; lasam la copt cam 30 minute, la foc mediu.

Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Crema o obtinem astfel. Intr-un castron metalic, batem smantana bine cu mixerul, cam 10 minute, adaugam indulcitorul/ zaharul. In alt castron, mixam spuma branza mascarpone cu extractul de vanilie, apoi adaugam treptat din frisca, pana ce o incorporam pe toata.

Afinele se spala sau daca aveti congelate, le lasati un pic la dezghetat. Dupa ce s-au racit blaturile, montam tortul astfel.

In aceeasi forma de copt, asezam primul blat, jumatate din crema alba, afinele rasfirate pe intreaga suprafata a tortului, al doilea blat si restul de crema. Dam la frigider.

Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un poche si apoi glazuram dupa bunul plac peste tort.

Lasam tortul la frigider cateva ore, ca sa se aseze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Black velvet cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de portocale si vanilie

Postat de comanligia

Tort de portocale si vanilie

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase...

Citeste continuarea

Tort cu crema mascarpone si limoncino

Postat de Elena_Daria

Tort cu crema mascarpone si limoncino

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2013, 15:46
wow!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 18.11.2013, 15:47
Huooooooooooooooooooooo...noroc ca am mancat o bucatica din tortul meu,ca de nu ma urcam in tren sa mananc la tine.Si sa nu zici ca nu mai ai,ca nu plecam pana nu faceai altul..
la 18.11.2013, 15:49
foarte bunnnn
la 18.11.2013, 15:50
Nici n-are calorii multe)) este intrebare la concurs cata grasime are mascarponele care mie-mi place de mor )))
Ma 'nervezi,ma duc sa beau apa si ma gandesc ce reteta oi posta deseara,la noapte chiar)))))))))
la 18.11.2013, 15:50
BLACK VELVET CU AFINE , de ce nu avem si emoticon cu lesinat ))))

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking