Desert tort Medovik

Postat de madi_marin in Torturi
17 Apr 2020 | 3141 vizualizari
Desert tort Medovik

Aluaturi de casa Am găsit această reţetă pe Youtube, pregătită de Reghina Cebotari, şi mi-a plăcut f mult. Se pregăteşte uşor şi rezultatul e foarte fin şi gustos.  

Ingrediente

11 Foi cu diametrul de 16 cm:

  • 70 g unt gras
  • 100 g miere
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 450 g făină + extra pentru presărat blatul de lucru

Crema :

  • 450 g smântână fermentată grasă cu 30% grăsime
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele in vas.

Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă lingură cu lingură făina cernută. Când nu mai putem amesteca, se răstoarnă totul pe blatul de lucru şi se adaugă făina până ce o terminăm şi obţinem un aluat nelipicios.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte în 10 bile, pe care le acoperim cu folie alimentara. Cea de-a 11 foaie o vom coace din resturile rămase de la decupajul exact al foilor.

Se întinde cu sucitorul fiecare bilă de aluat între două foi de copt pentru a fi mai usor, sau foaie de copt dedesubt şi folie alimentară deasupra, apoi se pune o farfurioară deasupra şi se taie cu cuţitul marginile ce ies în afara conturului ( pe care le pastrăm separat). Se procedează la fel la toate foile, inclusiv foaia din resturile de aluat păstrate pe care o vom mărunţi fin pentru a putea presăra tortul.

Se coc pe rând câte 4 minute la 180 grade C, încălzire sus/jos fără ventilaţie.

Se pot suprapune cu tot cu hârtiile de copt aferente, care se pot îndepărta doar după ce foile s-au răcit.

Pentru cremă : se mixează smântâna cu zahărul pudră şi esenţa până se obţine o cremă nu foarte tare, care să curgă un pic.

Asamblare : se pun straturi alternative de foi si cremă, deasupra şi pe margini strat subţire de cremă şi firimituri de aluat.

Se dă la rece cam 3 ore înainte de a fi servit, pentru ca foile să se înmoaie.

Este foarte uşor ca şi consistenţă şi foarte gustos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert tort Medovik

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort Medovik

Pentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si...

Citeste continuarea

Desert tort Medovik cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert tort Medovik cu visine si nuca

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2020, 20:35
la 17.04.2020, 20:49
Arată minunat!
la 17.04.2020, 21:14
E delicios tortul!
la 17.04.2020, 21:26
la 17.04.2020, 21:45
Nu va suparati, Medovik asta cine-i ?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking