Blat de tort

Postat de madalinaneamu in Torturi
4 Mar 2014 | 8918 vizualizari
Blat de tort

Diametru 27cm si 5cm inaltime

Ingrediente

  • 5 oua de tara
  • un praf sare
  • 10lg zahar cu varf
  • 10lg faina cu varf ( daca vrem blat de cacao punem 8 de faina si 2 de cacao)
  • 5lg apa rece
  • vanilie sau esente
  • putin unt pt ungerea formei
  • hartie de copt

Mod de preparare

Separam ouale ,mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si amestecam bine cu telul sau mixerul pana devin spuma tare.

Adaugam galbenusurile ,apa rece si amestecam bine cu o lg de lemn se sus in jos f bine.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Pune si faina treptat amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.

Tava o undem cu unt si o tapetam cu hartia de copt.

Turnam compozitia si bagam la cuptorul incins pt. 40 min(facem testul cu scobitoarea)

Nu deschidem usa cuptorului primele 15 min.

Dupa ce s-a copt oprim cuptorul si lasam usa deschisa 30 min pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2014, 06:54
perfect!
la 04.03.2014, 07:10
la 04.03.2014, 08:23
la 04.03.2014, 08:32
la 04.03.2014, 08:38

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking