Ingrediente
- 3 oua
- 200g zahar
- 70g unt la temperatura camerei (moale)
- 190g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- esenta de rom (dupa gust)
- 200ml smantana pentru frisca naindulcita
Mod de preparare
Din aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma punem faina cu praful de copt, mixam pana omogenizam bine toata compozita, iar la final untul ( trebuie sa fie moale, pentru a se omogeniza mai usor in compozitie). Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii si unsa cu ulei si faina pe margini, apoi o damla cuptorul preincalzit la 160°C pentru circa 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort cu aroma de rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|