Blat de tort pandişpan

Postat de diaconta in Dulciuri
2 Sep 2014 | 24486 vizualizari

M-am gândit că ar fi util sa postez reţeta pe care o folosesc eu pentru blatul de tort. Reuşita este sigura daca se respecta întocmai proporţiile si etapele descrise. Este un blat pufos pe care eu nu-l însiropez si care se comporta foarte bine daca tortul are mai multa crema. Regula de baza este de a respecta proportia de 30 g zahar si 30 g faina pentru un ou de marime medie,precum si timpul de mixare. In funcţie de tava folosita,puteţi sa stabiliti numarul necesar de oua. Pentru a avea un termen de comparatie,eu am folosit 7 oua pentru tava cu diametrul de 28 cm si 4 oua pentru tava cu diametrul de 20 cm. Fiecare dintre acestea am putut sa le tai obţinând câte trei blaturi. Praful de copt nu este neaparat necesar,dar eu torusi am folosit câte 5 g.

Inapoi la reteta

Comentarii (37)

la 03.09.2014, 20:07
Andreea Catalina,asa cum a spus si Lavinia,in tava de 26 cm,sunt suficiente 6 oua.
In cea de 28 cm am facut din 6 sau din 7 oua,in functie de cat de inalt l-am vrut,iar in cea de 20 cm am facut din 3,4 sau 5 oua.
De asemenea am folosit tava dreptunghiulara de 38x23 cm si am folosit 7 oua.
Daca mixezi suficient,vei obtine destul de multa compozitie.
Sper ca ti-am fost de folos
la 03.09.2014, 20:08
Liliana,sa stii ca iese foarte bine si nu ne rapeste nici prea mult timp
la 04.09.2014, 17:10
Multumesc , chiar sa sti ca mi-ai fost de folos deoarece pregatesc un tort de Sf, Maria. Multumesc si o zi placuta !
la 04.09.2014, 17:44
Cu mare drag Andreea Catalina poate mai gasesti si alte idei interesante printre retetele mele.
Zi frumoasa
la 09.09.2014, 14:45
Cat e de pufos !!!
la 10.11.2014, 21:17
minunat
la 10.11.2014, 23:26
Ligia,multumesc
E usor de pregatit si iese bine intotdeauna.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking